Sök
190119 Ishockey, NHL Jan 19, 2019; Denver, CO, USA; Los Angeles Kings head coach Willie Desjardins looks on in the second period against the Colorado Avalanche at the Pepsi Center. Mandatory Credit: Isaiah J. Downing-USA TODAY Sports …
WHL

Lämnade NHL-klubben efter säsongen – nu har tränaren hittat ny klubb

Han fick lämna huvudtränaruppdraget hos Los Angeles Kings efter en tung säsong. Nu återvänder Willie Desjardins till WHL-klubben Medicine Hat Tigers, meddelar klubben på sin hemsida.

I november valde Los Angeles Kings att sparka huvudtränaren John Stevens, bara 13 matcher in i NHL-säsongen. In kom istället coachveteranen Willie Desjardins som interimcoach med uppdrag att få skutan på rätt köl igen.

Det gick inget vidare.

Laget var NHL:s näst sämsta lag i grundserien med bara 71 inspelade poäng på de 82 grundseriematcherna man spelade. Efter säsongen stod det klart att Desjardins inte skulle få något förnyat förtroende, då Kalifornienklubben valde att satsa på Todd McLellan som huvudtränare istället.

”ALLTID KÄNTS SOM HEMMA”

Nu har Desjardins gjort klart med nytt jobb. Nästa säsong kommer 62-åringen att återvända till WHL-laget Medicine Hat Tigers. Där kommer han att vara både huvudtränare och general manager, meddelar klubben på sin hemsida.

Desjardins var tränare för klubben mellan 2002 och 2010 innan han fick jobb som assisterande tränare i Dallas inför säsongen 2010/11. Mellan 2005 och 2010 hade han även rollen som general manager i den kanadensiska juniorklubben.
– Jag är glad att komma tillbaka till Tigers och Medicine Hat. Det är en fantastisk organisation, ett enastående samhälle och det har alltid känts som hemma för mig, säger Desjardins till Medicine Hats hemsida.

Den här artikeln handlar om: