Sök
Albin Grewe gillar Brad Marchand
Nyheter

Talangens svar skapar uppmärksamhet i Nordamerika

Albin Grewe kan komma att gå i förstarundan i sommarens draft. Men redan nu har han skapat rubriker. Anledningen? Hans val av favoritspelare i NHL.

Albin Grewe kommer från en säsong med guld i U18-VM och spel i Djurgårdens J20-lag samt A-lag. Han ses som ett gränsfall inför förstarundan av sommarens draft. Antingen går han sent i förstarundan eller på den första halvan av andrarundan, säger förhandstipsen.

Men Djurgårdstalangen har redan nu fått uppmärksamhet i Nordamerika. Anledningen kan tyckas vara något märklig. Det är nämligen Albin Grewes val av förebild i NHL som fått folk att höja på ögonbrynen. I samband med den årliga ”draft combine”-veckan i Buffalo fick Grewe ta emot frågor från journalisterna på plats, och på frågan om vem han försökte efterlikna sitt spel efter svarade han:
– Brad Marchand! Jag gillar honom. Han gillar att komma under skinnet på motståndarna och det försöker jag också göra, sade Grewe med ett skratt.

Brad Marchand är en av NHL:s allra bästa spelare men också den minst omtyckta, på grund av hans stundtals fula spel. Både via efterslängar, tjuvnyp och märkliga aktioner som att han vid flera tillfällen slickat på motståndare.

Enligt nordamerikanska uppgifter ska 18-åringen ha intervjuats av 23 av de 31 klubbarna inför draften som går av stapeln om ungefär tre veckor. Efter sitt svar på den här frågan kanske Boston, som kan få välja som 31:a och sista lag i förstarundan, kanske vara sugna på att välja Albin Grewe…

Den här artikeln handlar om: