Sök
Dion Phaneuf.
Nyheter

Efter tunga säsongen – nu kan ex-stjärnan bli utköpt

Det har gått rejält utför för veteranbacken Dion Phaneuf på senare år. Nu riskerar han att bli utköpt ur sitt kontrakt med Los Angeles Kings, uppger Sportsnet.

Som rookie sköt han 20 mål och blev nominerad till Calder Trophy tillsammans med Alexander Ovetjkin och Sidney Crosby. Backen Dion Phaneufs karriär har varit lång och stundtals framgångsrik, men på senare år har den nu 34-årige kanadensaren haft det tungt.

Under fjolårssäsongen fick han finna sig i att stundtals vara petad i Los Angeles Kings. Han avslutade säsongen med ett mål och fem assist på 67 matcher.

Nu meddelar Sportsnets Nick Kypreos att Phaneufs tid i Los Angeles kan vara på väg mot ett slut. Veteranen har två säsonger kvar på kontraktet med backen, men kan komma att köpa ut honom i sommar.

KAN FÅ UT ÅTTA MILJONER

De återstående åren på hans kontrakt är värda tolv miljoner dollar. Skulle han bli utköpt innebär det att han får ut tre fjärdedelar av lönen, alltså åtta miljoner dollar, under en fyraårsperiod samtidigt som han blir unrestricted free agent 1 juli och kan skriva ett nytt NHL-kontrakt med en annan klubb.

Dion Phaneuf draftades ursprungligen av Calgary Flames som nionde spelare 2003. Han har spelat 1 048 matcher för Flames, Toronto Maple Leafs, Ottawa Senators och Los Angeles Kings och noterats för 494 poäng.

Under sin tid i Toronto var Phaneuf kapten under nästan sex säsonger och tillika den som tog över C:et efter att Mats Sundin lämnat klubben. Leafs har fortfarande inte utsett någon ny kapten sedan man trejdade Phaneuf till Ottawa i februari 2016.

Den här artikeln handlar om: