Sök
Jaakko Rissanen
SHL

Finsk poängmakare klar för SHL-spel: ”Väldigt fina offensiva egenskaper”

Han gjorde 43 poäng i finska Liiga säsongen 16/17 och 34 säsongen som gick. Nu är Jaakko Rissanen klar för Linköping.
– Det är en spelare som lägger stor ära i det hårda jobbet och som har väldigt fina offensiva egenskaper, säger GM Niklas Persson.

Jaakko Rissanen satt på kontrakt med KalPa hela vägen till 2023 – men det avtalet bryts nu med dunder och brak. Den 29-årige finländaren är i stället klar för SHL-spel med Linköping kommande säsong. Nyheten bekräftas av klubben.
– Det känns väldigt bra. Jag har alltid velat spela i Sverige och när jag fick den här möjligheten så tog jag den direkt. Jag är väldigt glad över att vara här och ser framemot att börja spela i Linköping, säger Jaakko i en intervju med LHCTV.

Rissanen har spelat i Finland hela karriären sånär som på säsongen 17/18 då han spelade för Vitijas Podolsk och Kunlun Red Star i KHL. Då blev det elva poäng på 46 matcher. I Liiga har han 194 poäng på 367 matcher.
–  Jaakko är en spännande och spelskicklig center. Det är en spelare som lägger stor ära i det hårda jobbet och som har väldigt fina offensiva egenskaper. Jag har sett honom under många matcher och vi har en väldigt god bild över vad han ska tillföra till det här laget, säger Niklas Persson som är LHC:s general manager.

Den gångna säsongen blev det som sagt 34 poäng från centerns klubba. 2017 gjorde han 43 poäng och togs ut i den finska ligans all star-lag. Den säsongen gick KalPa dessutom hela vägen till mästerskapsfinal.

Kontraktet med LHC är skrive på ett år.

Den här artikeln handlar om: