Sök
Sofia Engström.
Nyheter

Landslagsback lämnar Leksand för ligakonkurrenten

Sofia Engström lämnar Leksand. Nästa säsong spelar landslagsbacken i MODO.
–  Hon har en oerhört hög nivå i sig, och håller den nivån jämn. Det är en klassback rakt igenom, säger sportchef Björn Edlund till MODO:s hemsida. 

Det händer saker i SDHL, där lagen lagen rustar inför hösten. I dag blev det klart att Engström nästa säsong spelar i MODO. Hon lämnar därmed Leksand som hon representerat under hela sin SDHL-karriär.
– Sofia är en extremt rutinerad back. Hon har erfarenhet och kommer in med 330 seriematcher i SDHL, säger Edlund.

Kontraktet med MODO är skrivit för kommande säsong. Engström blir Leksands andra tapp på kort tid. Förra veckan blev det klart att Maja Nylén-Persson lämnar klubben för Brynäs.

LEKSAND FÖRLÄNGER MED TRE

Leksand förlänger kontrakten med tre spelare inför kommande SDHL-säsong. Det handlar om forwarden Hanna Sköld och backarna Annie Silén samt Hannah Thyr.

Sköld kom till klubben inför säsongen 2013-14 och bortsett från en sejour i Göteborg under 2017-18 har hon varit klubben trogen. Kontraktet med forwarden som gjorde 21 poäng på 39 matcher den gångna säsongen är skrivit som ett 1+1-årskontrakt.
– Det känns bra att stanna i Leksands IF. Jag hoppas att truppen kommer att fyllas på och att det blir en stark grupp i vinter. Beslutet att stanna känns helt rätt för mig. Jag ser fram emot säsongen, säger Sköld till leksandsif.se.

Annie Silén och Hannah Thyr har spelat i klubbens juniolag och flyttas nu upp för att slåss om platser i damlaget.

Leksand, som förra säsongen nådde kvartsfinal i SM-slutspelet, har i och med dagens signeringar elva spelare i truppen.

Den här artikeln handlar om: