Sök
Jesper Sellgren
Nyheter

Svensken med poäng när Checkers utjämnade Calder Cup-finalen

I AHL slåss Charlotte Checkers och Chicago Wolves om Calder Cup. I nattens match 2 vann Checkers med 5-3 och kvitterade serien till 1-1 efter poäng från backen Jesper Sellgren.

Det är inte bara Stanley Cup-finalen som pågår borta i Nordamerika. Även i AHL ska ett mästarlag koras. Oscar Dansk vaktade målet för Wolves, och efter att han storspelat i match 1 hade han en lite tyngre afton under söndagen. Dansk räddade visserligen 26 puckar men fick också släppa fyra förbi sig. Checkers första mål kom redan efter 3:50 när Nick Schilkey satte 1-0. 

Den stora målexplosionen kom i den andra perioden. Vid ställningen 1-1 gjorde Nicolas Roy och Stelio Matthos varsitt mål med 14 sekunders mellanrum. På Roys mål noterades Jesper Sellgren för en assist, hans första i slutspelet där han tidigare gjort två mål. Sellgren var dessutom plus-2 i matchen. 20-åringen har spelat med Checkers efter säsongen med Luleå tog slut, och imponerat. Förra veckan skrev han på ett kontrakt med NHL-organisationen Carolina Hurricanes. 

RYCKTE FÖR EN SEGER

Gage Quinney gjorde sedan två mål för att hjälpa Wolves tillbaka in i matchen, men innan perioden var slut ordnade Tomas Jurco 4-3 till Checkers. Det målet blev matchavgörande även om Andrew Puturalski fastställde slutresultatet i tom kasse i den tredje perioden.

Checkers och Wolves reser nu till Chicago där match 3-5 spelas under den kommande veckan. 

Den här artikeln handlar om: