Sök
Patrik Laine.
Winnipeg

UPPGIFTER: Laine öppen för flytt – om Jets inte betalar

Spelar Patrik Laine kvar i Winnipeg Jets nästa säsong? Enligt sajten thefourthperiod.com är det inte helt säkert. 

Finländaren Patrik Laines treåriga rookiekontrakt går ut i sommar. Ett nytt ska förhandlas och som restricted free agent har 21-åringen inte särskilt många alternativ. Det främsta och också mest tänkbara är att han stannar i Jets som har hans rättigheter. Det andra är att han accepterar ett så kallat offer sheet* och går till en annan klubb.

Och det ska enligt thefourthperiod alltså vara aktuellt.

Kontraktssnacket med Jets förväntas ta fart inom den närmsta tiden, men flera källor har sagt till TFP:s chefsredaktör David Pignotta att Laine är öppen för att undersöka vilka möjligheter som finns om Jets inte betalar tillräckligt bra. Det har spekulerats i att Laines kontrakt kommer hamna i 10-miljonersklassen vilket i sig är en svår situation för Jets som också har Kyle Connor och Jacob Trouba på utgående kontrakt.

LEVERERADE INTE SOM TÄNKT

Laine nådde 30 mål och 50 poäng under fjolårssäsongen, men var inte lika framgångsrik som många trott inför. 18 av hans mål kom i november där han bland annat gjorde fem mål i matchen mot St. Louis Blues den 24. Laine gjorde 44 mål säsongen 2017-18 och 36 under sin rookiesäsong 2016-17.

Mer spekulationer om Laines kontraktssituation lär komma inom den närmsta tiden.

*Om en restricted free agent får ett kvalificerat bud från sin klubb (men inte skrivit på) eller väljer att inte gå till skiljedomstol kan han få ett bud från en annan klubb. Om ett offer sheet accepteras kompenseras den förlorande klubben med draftval som är i relation med det nya kontraktets värde. (Källa: Sportsnet)

Den här artikeln handlar om: