Sök
Derek MacKenzie avslutar officiellt sin spelarkarriär och går istället upp i båset och blir assisterande tränare.
Nyheter

Tidigare NHL-kaptenen går upp och blir tränare

Florida Panthers har presenterat sin tränarstab inför nästa säsong. Det stora namnet är såklart den nya tränaren Joel Quenneville. En av hans assisterande tränare är dock Derek MacKenzie som spelade i NHL så sent som i höstas. 

Derek MacKenzie var aldrig någon stjärnspelare eller någon som befann sig i toppen av poängligorna. Som facit på det är hans poängbästa säsong, 2010/11, då han gjorde 23 poäng på 63 matcher.

Hans vilja och kämpaglöd gjorde dock att han tog sig in i en exklusiv skara i NHL. Han blev kapten, något som är få förunnat med tanke på att det bara kan finnas 31 stycken samtidigt av de hundratals som spelar i ligan varje säsong.

MacKenzie inledde årets säsong för Florida Panthers som 37-åring men det tog slut redan efter en match. En axelskada satte stopp för spel och tvingade honom sedermera att avsluta spelarkarriären efter 611 matcher i världens bästa hockeyliga.

BLIR ASSISTERANDE BAKOM QUENNEVILLE

Nu tar en snart 38-årig MacKenzie klivet upp i båset och blir assisterande tränare bakom Floridas nye coach Joel Quenneville. Han har redan hoppat in lite i båset under säsongens gång men nu blir han officiellt en anställd tränare i NHL.

Tillsammans med Mike Kitchen och Andrew Brunette ska han nu assistera Quenneville i jobbet att lyfta Panthers åtminstone till slutspel, till att börja med.
– Vi har satt ihop en talangfull tränarstab med unika perspektiv och en otrolig mängd med hockeykunskap. Jag är glad över att få möjligheten att återigen få jobba med den prövade coachen som Kitchen är. Brunette, som jag coachade som spelare, har en ung men smart hockeyhjärna. Det är spännande att kunna välkomna tidigare Floridakaptenen MacKenzie till vår stab när han går in som tränare efter en fantastisk spelarkarriär. Tillsammans med långvarige målvaktstränaren Robb Tallas är vi motiverade för uppgiften framför oss. Vi ser fram emot att jobba för att nå vårt mål som är att det ska spelas slutspelshockey i södra Florida igen, säger Quenneville om sitt team.

Den här artikeln handlar om: