Sök
Jennifer Wakefield är klar för spel i Djurgården i SDHL.
SDHL

Superstjärnan klar för Djurgården: ”En av världens bästa”

Hon lämnade Brynäs efter att ha fått säsongen förstörd av en hjärnskakning. Nu är det klart var Jennifer Wakefield fortsätter sin karriär. Kanadensiskan har presenterats av Djurgården. 
”Hon har tidigare ansetts vara en av världens bästa hockeyspelare på damsidan”, skriver Djurgården på sin hemsida

Djurgården beskriver alltså sitt nyförvärv, Jennifer Wakefield, som en av världens bästa hockeyspelare. Den gångna säsongen har 29-åringen spelat i Brynäs men säsongen tog slut tidigt efter att hon drabbades av en hjärnskakning. Trots detta mäktade hon med 18 poäng på nio matcher.

Wakefield är en av de mest meriterade damspelarna under det senaste decenniet. Hon har vunnit VM-guld, OS-guld och blivit svensk mästare två gånger. Dessutom har hon fem silvermedaljer från VM och ett OS-silver i prisskåpet.

HAR VUNNIT SDHL:S SKYTTELIGA

Kanadensiskan har spelat i Sverige sedan 2014 och är mest känd från säsongen 2015/16. Då dominerade hon fullständigt i SDHL och gjorde smått osannolika 38 mål och 55 poäng på endast 18 matcher. 2017 vann hon även skytteligan i SDHL.

Djurgården blir Wakefields femte SDHL-klubb. 29-åringen, som fyller 30 om en dryg vecka, har tidigare spelat i Munksund-Skuthamn, Linköping, Luleå och Brynäs.

Samtidigt presenterar Djurgården också en annan kanadensiska vid namn Allie Munroe. Hon är en 22-årig back som närmast kommer från spel i Syracuse University i USA. Där stod hon för 27 poäng på 28 matcher.

Den här artikeln handlar om: