Sök
Kevin Hayes blev inte långvarig i Philadelphia
Winnipeg

Skicklige centern trejdad i natt: ”Vi ges en möjlighet att förhandla med honom”

Winnipeg tycks ha gett upp hoppet om att förlänga med Kevin Hayes. I natt trejdades centerstjärnans rättigheter till Philadelphia.

Winnipeg betalade ett förstarundeval när de plockade in skicklige Kevin Hayes från New York Rangers vid deadline. De gjorde det med hopp om att han skulle kunna bli den sista pusselbiten som skulle kunna föra Jets till Stanley Cup. Så blev det inte. Amerikanen gjorde det dock helt okej med 13 poäng på 20 NHL-matcher och tre poäng på sex slutspelsmatcher i Jets.

Men någon fortsättning i klubben blir det inte. Med tanke på att både Patrik Laine och Kyle Connor ska ha nya kontrakt har det setts som minst sagt problematiskt för Winnipeg att lyckas förlänga med Hayes, som har utgående kontrakt. Nu tycks de ha gett upp hoppet. I natt släppte de rättigheterna till Hayes. Han trejdades till Philadelphia i utbyte mot ett femterundeval.

GJORDE SIN BÄSTA SÄSONG

Kevin Hayes kontrakt går ut vid månadsskiftet men nu kan Philadelphia alltså i någorlunda lugn och ro försöka skriva ett avtal med 27-åringen.
– Genom att säkra rättigheterna till Kevin vid den här tidpunkten ges vi en möjlighet att förhandla med honom redan innan den första juli, då han blir en unrestricted free agent, säger general manager Chuck Fletcher till Flyers hemsida.

Kevin Hayes kommer från karriärens bästa säsong, med 55 poäng på 71 matcher som resultat. Han skrev inför säsongen på ett ettårskontrakt med New York Rangers, värt i runda slängar 5,2 miljoner dollar.

Den här artikeln handlar om: