Sök
Topi Jaakola
Nyheter

Spelade bara en match förra säsongen – nu gör tidigare SHL-backen comeback

Han lämnade HV71 och sajnade med TPS Åbo – men avtalet bröts redan efter en match. Nu är Topi Jaakola comeback på hockeyrinken, i Pelicans.

Topi Jaakolas sejour i HV71 fick ett abrupt slut. Redan i januari 2018 spelade han sin sista match för klubben på grund av en skada. Till säsongen därpå återvände han hem till Finland för spel med TPS Åbo.

Men bara en match in på säsongen blev backen återigen skadad. Då bröts avtalet mellan honom och TPS efter att Jaakola tagit initiativet till att bryta kontraktet. Han ersattes då av Brandon Gormley, som ju sen flippades vidare till Frölunda.

Jaakola har inte spelat ishockey sedan i höstas men i höst är det dags igen. Han skrev idag på ett kontrakt med ett annat Liigalag – Pelicans. 35-åringen, som i Sverige också spelat för Södertälje och Luleå, har skrivit på ett ettårskontrakt med klubben.

Laget slutade förra säsongen trea i ligan men åkte sedan ut i kvartsfinal.

Den här artikeln handlar om: