Sök
Zdeno Chára uppges ha ådragit sig en bruten käke.
Nyheter

Oroande bilderna: Backlegendaren tvingades utgå igen

Slutspelet 2019 har inte varit snällt mot Zdeno Chára. I natt tvingades han bryta matchen i den andra perioden efter att ha fått pucken i ansiktet.
– Vi får se om han kan spela nästa match, säger coachen Bruce Cassidy.

Han har redan varit skadad under slutspelet och i en av de tidigare finalmatcherna täckte han ett skott med armen och tvingades sy. I natt var oturen framme igen för backlegendaren Zdeno Chára, i Bostons 4-2-förlust mot St. Louis i den fjärde finalmatchen.

Brayden Schenn tog i den andra perioden ett skott som via Cháras egen klubba styrdes upp i hans ansikte. Slovaken föll genast ned till isen och började blöda ymnigt från munnen. Han lämnade rinken och kom inte tillbaka i spel. Enligt TSN:s Frank Seravalli säger uppgifter kan Chára ha brutit käken.
– Vi får se om han kan spela nästa match. Annars kommer jag spela Steve Kampfer, sade coachen Bruce Cassidy på presskonferensen.

DÖK UPP I BÅSET

Chára kom tillbaka till avbytarbåset till den tredje perioden och satt med helvisir, vilket indikerade att den normalt visirlöse backen kanske skulle kunna spela. Men icke.
– Läkarna avrådde honom från att spela, men han ville själv vara med sina lagkamrater under matchen, meddelade Cassidy.

Boston gick på fem backar under slutdelen av matchen och har redan Matt Grzelcyk på skadelistan efter den omdiskuterade tacklingen från Oskar Sundqvist i final två. Grzelcyk tros lida av en hjärnskakning och följde inte ens med laget till St. Louis.

Nu kan ännu en tung pjäs tvingas till vila – just när hela säsongen står på spel.

Den här artikeln handlar om: