Sök
Oskar Sundqvist
St. Louis

Tillbaka efter avstängning – då matchades svensken hårdast

Oskar Sundqvist saknades i 7-2-förlusten i förrgår. I natt var han tillbaka – och fick spela mest av samtliga forwards i St. Louis.
– Vår kedja har bra kemi och den bygger mycket på Oskar, sade radarpartnern Alexander Steen till Viasat.

Oskar Sundqvist fick inte spela den tredje finalmatchen. Resultatet? En 7-2-förlust och fyra insläppta mål i boxplay. I natt var svensken tillbaka. Resultatet? Vinst med 4-2 och noll insläppta i boxplay. Man kan lugnt påstå att Sundqvist spelar en viktig roll i St. Louis.

LÄS ÄVEN: Storstjärnorna klev fram – skrev historia i natt

I natt matchades han dessutom hårdast av samtliga St. Louis-forwards. Centern spelade 19:32, vilket var 50 sekunder mer än Jaden Schwartz som spelade näst mest. Då ska man komma ihåg att Sundqvist bara spelade 20 sekunder i powerplay, jämfört med Schwartz 2:47.
– Det är bra att han är tillbaka. Vår kedja har bra kemi och den bygger mycket på Oskar. Både han och Barbasjov är bra i tekningscirkeln också, sade kedjepolaren Alexander Steen till Viasat.

Det blev inga poäng från Sundqvist i natt – men redan i första bytet satte han tonen och tacklade en motspelare. Det temat fortsatte han spela på även resten av kvällen.

St. Louis  har kvitterat finalserien till 2-2 i matcher. Nästa holmgång går av stapeln i TD Garden natten till fredag, svensk tid.

Den här artikeln handlar om: