Sök
Antti Niemi lämnar NHL och återvänder till Finland.
Nyheter

Efter tunga säsongen – nu vänder finske veteranmålvakten hem

Antti Niemi stod bara 17 matcher för Montreal Canadiens den gångna säsongen. Nu står det klart att den 35-årige burväktaren vänder hem till Finland. Nästa säsong kommer Niemi att representera KHL-klubben Jokerit.

Nej, säsongen 2018/19 är nog en säsong som den finske veteranmålvakten Antti Niemi helst av allt bara vill glömma.

Den 35-årige burväktaren stod bara 17 matcher för sitt Montreal den gångna säsongen och noterades för en räddningsprocent på svaga 88,7 procent. Kontraktet med Montreal löper ut till sommaren, men redan nu står det klart att Niemi lämnar klubben.

VANN STANLEY CUP MED CHICAGO

Under onsdagsförmiddagen presenterades han som finska KHL-klubben Jokerits senaste nyförvärv.
– Niemi är en erfaren målvakter med en stark vinnarmentalitet. Han kommer att anpassa sig till det europeiska spelet snabbt efter det långa uppehållet. Vi välkomnar varmt en finsk toppspelare tillbaka till Finland och Jokerit, säger klubbens ägare och general manager Jari Kurri till klubbens hemsida.

 

Niemi spelade i Pelicans innan flyttlasset gick över till Nordamerika och Chicago inför säsongen 2008/09. Under de tio säsonger Niemi spenderade i Nordamerika spelade han 464 matcher i NHL, höll 36 nollor och vann en Stanley Cup med Chicago 2010.

Kontraktet med Jokerit sträcker sig över säsongen 2019/20.

https://twitter.com/jokerithc/status/1136184887730483200

Den här artikeln handlar om: