Sök
Matt Duchene.
Nyheter

Inför 1 juli – här är klubbarna stjärnan uppges välja mellan

Han trejdades från Ottawa Senators till Columbus Blue Jackets under säsongen. Nu förväntas Matt Duchene byta klubb igen då hans kontrakt går ut i månadsskiftet. Enligt Elliotte Friedman väljer han mellan två klubbar.

Matt Duchene upplevde NHL-karriärens hittills bästa säsong och gjorde 31 mål och 70 poäng på 73 matcher samt tio poäng på tio slutspelsmatcher. Detta under ett år då han representerade både Ottawa Senators och Columbus Blue Jackets, dit han trejdades i slutet av februari.

Nu kommer han sannolikt att byta klubb igen. 28-åringen blir unrestrited free agent 1 juli och förväntas ge sig ut på öppna marknaden i hopp om ett välbetalt långtidskontrakt. Enligt Sportsnets Elliotte Friedman i podcasten 31 Thoughts har Duchene redan nu siktat in sig på två lag han förväntas välja mellan när han når öppna marknaden. Det ska vara Nashville Predators och Montréal Canadiens.

INGICK I TREJD DÄR NASHVILLE VAR INVOLVERADE

Duchene har länkats ihop med båda klubbarna tidigare. Hösten 2017 var han till och med involverad i en trevägstrejd som även innefattade Nashville. Medan han själv gick från Colorado Avalanche till Ottawa Senators gick Kyle Turris till Nashville.

Montréal är också en klubb som Matt Duchene uttalat sig positivt om tidigare. Han är visserligen från Ontario, men som efternamnet antyder har han franskkanadensiska rötter.

Matt Duchene valdes av Colorado som tredje spelare i draften 2009, efter John Tavares och Victor Hedman. Under NHL-karriären har han spelat 727 matcher och noterats för 547 poäng.

Han har även hunnit med en kort sejour i SHL. Under NHL-lockouten 2012 flyttade han till Göteborg och spelade 19 matcher med Frölunda på vilka han noterades för 14 poäng (4+10).

Den här artikeln handlar om: