Sök
Luleå Hockey gjorde rekordstor vinst den gångna säsongen.
SHL

Efter starka säsongen – klubben gör rekordstor vinst: ”Otroligt glädjande”

Under tisdagskvällen presenterade Luleå Hockey sitt resultat för säsongen 2018/19. Med ett plus på 17 miljoner kronor gjorde norrbottningarna sin överlägset största vinst i klubbens historia.
– Det känns mycket bra att vi har kunnat redovisa ett rekordresultat som innebär att vi kraftigt stärkt vårt egna kapital, säger Luleås klubbdirektör Stefan Enbom till klubbens hemsida.

Luleå Hockey lämnar en framgångsrik säsong bakom sig. SHL-laget imponerade stort under hela säsongen och slutade på en andraplats i SHL-tabellen, där bara målskillnad skiljde norrbottningarna och seriesegraren Färjestad åt.

Även klubbens SDHL-lag skördade stora framgångar. Efter att ha gått fram som en ångvält i serien kunde man sedan bärga sitt andra raka SM-guld. Detta efter att ha besegrat Linköping i finalen med 3–2 i matcher.

Nu meddelar klubben att man även gör rekordvinst på det ekonomiska planet. Under säsongen 2018/19 gjorde klubben en vinst på hela 17 miljoner kronor.
– Det är otroligt glädjande, säger Luleås klubbdirektör Stefan Enbom till NSD.

HÖGSTA PUBLIKSNITTET SEDAN PREMIÄRSÄSONGEN

Klubbens omsättning steg från 128 till 171 miljoner kronor. Enligt NSD berodde ökningen till stor del på det pengastinna tv-avtalet med C More samt de pengar som Jakob Porser bidrog med för att klubben skulle kunna genomföra en omfattande teknikinvestering i Coop Norrbotten Arena.

Enbom menar att investeringen skördade frukt under säsongen. Herrlaget hade sitt högsta publiksnitt sedan premiärsäsongen i Elitserien 1984/85.
– Vi har haft en härlig publikutveckling. Teknikinvesteringen har absolut hjälpt oss att höja snittet. Men man ska inte glömma att båda våra elitlag har spelat en härlig ishockey och vunnit många matcher, säger Enbom till NSD.

För första gången kunde Luleå även redovisa ett positivt resultat för damlaget.

Totalt uppgår Luleå Hockeys egna kapital till 26,5 miljoner kronor.
– Det känns mycket bra att vi har kunnat redovisa ett rekordresultat som innebär att vi kraftigt stärkt vårt egna kapital, säger Enbom till klubbens hemsida.

Den här artikeln handlar om: