Sök
Nyheter
MJÖRNBERG: Radiotystnad och förvirring kring serieindelningen

Att IK Pantern drar sig ur Hockeyallsvenskan och att Almtuna kliver tillbaka upp och tar deras plats gör att hela serieindelningen i Hockeyettan just nu är högst oklar.

När serierna sattes såg det på papperet fortfarande ut som att Almtuna var en Hockeyettan-förening. Då flyttades Nyköping Gripen från östra serien till den västra och Tranås från den västra till den södra (där de ersatte Kristianstad) för att göra plats för Almtuna.

När det nu står klart att Almtuna kliver upp och IK Pantern (ett typiskt söderlag med sin bas i Malmö) kliver ner borde det rent logiskt vara så att alla lag som flyttades tar klivet tillbaka och så är serieindelningen löst.

Men ingen tycks veta alls vad som händer.

Jag pratade med Niklas Eriksson, ordförande i Nyköping Gripen igår.

De hade inte hört ett ord från förbundet.

Jag pratade med Tranås klubbchef Stefan Fransson idag.

De hade inte heller hört ett ord från förbundet.

Samtidigt valde IK Pantern att ställa in sitt årsmöte under tisdagskvällen för att ”den ekonomiska delen inte är färdigställd” och har skjutit det på framtiden till ett datum i slutet av juni.

Det väcker så klart en hel del frågor. Kommer de ens ha ekonomi till att spela i Hockeyettan? Och oavsett om de har det eller inte, varför får inte de klubbar som kan bli berörda någon form av heads-up från förbundet på vad som kan tänkas vara på gång?

Till protokollet ska dessutom föras att preliminära spelscheman skickats ut där klubbarna planerar för en säsong i den serie de nu sorterats in i.

Till protokollet ska också föras att så väl Nyköping Gripen som Tranås är nöjda med sina nya serietillhörigheter och gärna vill vara kvar där de har hamnat. Av fler anledningar än den självklara att all planering som gjorts går i stöpet om en flytt skulle planeras nu.

Vi är snart en vecka in i juni och det råder fortfarande förvirring kring vilka som ska spela var.

Men framförallt råder det uppenbarligen radiotystnad från de som äger frågan.

* * *

Kul med Sebastian Fakt till Almtuna och att han får en chans att testa sina färdigheter i Hockeyallsvenskan.

Min känsla är att han mycket väl skulle kunna bli en ny Viktor Hertzberg, som även han hämtades som smygare från Hudiksvall och verkligen blommade ut offensivt i Hockeyallsvenskan med Almtuna.

23-årige Fakt har flera kvaliteter som talar för att han har goda möjligheter att lyckas i allsvenskan och som gjort honom framgångsrik under tre säsonger i Hockeyettan (två med Östersund och en med Hudiksvall). Dels ett välutvecklat sinne för målskytte, dels en kraftfull spelstil och vilja att driva in på mål.

Hade det inte varit för att han handikappades lite av en onödigt defensiv taktik i Hudiksvall där de offensiva pjäserna aldrig riktigt kuggade i, hade han säkerligen kunnat landa på betydligt mer än de 24 mål och sammanlagt 37 poäng som det blev på 57 matcher säsongen som gick.

Han var ganska ensam i sitt slag att verkligen vilja göra det obekvämt för Hudiksvalls motståndare och blev lite isolerad i sina attacker. Det ska bli väldigt kul att se vad han kan åstadkomma i Almtuna.

* * *

Sen måste man ju på något sätt älska citatet av Andreas Maier när han intervjuas på Gripens hemsida efter att ha blivit värvad från Huddinge.

”Ska bli riktigt roligt att äntligen få spela inför en grym hemmapublik!”

Snacka om diss av sin gamla klubb och dess glesa uppslutning på läktarna.

Den här artikeln handlar om: