Sök
141204 Leksands Sebastian Fakt före ishockeymatchen i SHL mellan Leksand och Skellefteå den 4 december 2014 i Leksand. …
Nyheter

Altmuna fortsätter förstärka – plockar in SHL-meriterad forward

Almtuna fortsätter att jobba på högvarv sedan det förra veckan stod klart att det blir allsvenskt spel till hösten. Under onsdagen meddelade man att forwarden Sebastian Fakt skrivit ett ettårskontrakt med klubben.

Sebastian Fakt spenderade förra säsongen i Hockeyettan med Hudiksvall. Den den 23-årige forwarden för 26 poäng (18+8) på 40 matcher i Hockeyettan när klubben tog sig hela vägen till kvalserien till Hockeyallsvenskan.

Hudiksvall slutade på en femteplats i kvalserien, men för Sebastian Fakt blir det ändå hockeyallsvenskt spel till hösten.

”RIKTIGT TAGGAD”

Under onsdagen meddelade Almtuna att man gjort klart med den Leksandsfostrade forwarden.
Jag är riktigt taggad för att komma till Almtuna. Det är en bra chans som både föreningen och jag själv får i att komma från ettan till allsvenskan, säger han till klubbens hemsida.

Förutom spel i Hudiksvall har Fakt hunnit med två säsonger i Östersund, en säsong i danska Aalborg samt sex SHL-matcher med Leksand under sin tid som junior i klubben.

Kontraktet sträcker sig över den kommande säsongen.

Den här artikeln handlar om: