Sök
Luleåpublik och Björn Eriksson
Nyheter

Supporterföreningen kräver RF-ordförandens avgång: ‘Förtroendet är förbrukat’

Det stormar kring Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson. Nu kräver LuleåFans att Eriksson fråntas sin post.
–  Att han driver frågor utifrån sina egna intressen och för egen vinning är rakt av oacceptabelt, skriver de.

Få har nog missat rubrikerna och korrputionsanklagelserna mot Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson. Det var Expressen som avslöjade att Eriksson suttit på dubbla stolar då han även jobbat för ett lobbyistföretag inom säkerhetsbranschen, vilket kan ha påverkat honom att fatta beslut som gynnar honom även i sitt andra uppdrag.

Inom fotbollen har protesterna varit stora, då det är fotbollsfansen som hittills drabbats hårdast av problemen med polisen, säkerhetsvakter och Erikssons beslut. Men kring hockeyn har det inte varit lika mycket aktivitet hos supporterklubbarna. Förra veckan skrev Södertäljes Supporterklubb på sin hemsida att deras förtroende för Eriksson är förbrukat och nu gör även Luleås detsamma.

”KAN INTE RISKERAS FÖR EN ENSKILD INDIVIDS FÖRDEL”

Luleå Fans kräver på sin hemsida Björn Erikssons avgång. De pekar framför allt på de hårdare tagen mot tifoverksamheten och den hårdare visitationen som sina argument.
”LuleåFans är till sist även av meningen att Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson ska fråntas sin post. Att han driver frågor utifrån sina egna intressen och för egen vinning är rakt av oacceptabelt. Svensk idrotts välmående kan inte riskeras för en enskild individs fördel. Vårt förtroende för Björn Eriksson som ordförande för Riksidrottsförbundet är förbrukat”, skriver de vidare.

Läs hela supporterföreningens avgångskrav här. 

Den här artikeln handlar om: