Sök
180301 Örebros Nick Ebert deppar under ishockeymatchen i SHL mellan Örebro och Växjö den 1 mars 2018 i Örebro. Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN / COP 119 …
SHL

Uppgifter: Ännu en stjärna lämnar Örebro – får NHL-kontrakt

Jhonas Enroth, Aaron Palushaj och Rodrigo Abols har redan lämnat. Nu uppges toppbacken Nick Ebert vara klar för Ottawa. Detta skriver SvenskaFans.

Aaron Palushaj bröt sitt kontrakt och drog till Davos, Rodrigo Abols gjorde samma sak och hamnade i Florida. Jhonas Enroth blev kortvarig i klubben och ersattes av Dominik Furch. Dessutom har det gått ihärdiga NHL-rykten kring Mathias Bromé. Nu uppges Örebro också tappa sin absolut viktigaste utespelare: Backbjässen Nick Ebert.

25-åringen var den gångna säsongen en av SHL:s allra bästa backar, och sköt elva mål samt spelade fram till 22. Egentligen har backen kontrakt även över kommande säsong men nu ska han, enligt SvenskaFans, bryta det för att skriva på för Ottawa Senators i stället.

DRAFTADES SIST AV ALLA

Nick Ebert har aldrig spelat i NHL men valdes faktiskt sist av alla i draften 2012 av Los Angeles Kings. Sedan dess har han gjort 157 framträdanden i farmarligan men alltså inget i NHL.

Kontraktet med Ottawa ska vara skrivet över en säsong och vara ett envägskontrakt, vilket betyder att han tjänar lika mycket i NHL och AHL. Med andra ord lär Ottawa tro att Ebert ska kunna slå sig in i NHL-laget.

Den här artikeln handlar om: