Sök
Jori Lehterä ser ut att återvända till Europa.
Philadelphia

Efter fängelsedomen – finske NHL-spelaren uppges klar för KHL-giganten

I mars fick han fick ett fyra månaders villkorligt fängelsestraff för narkotikabrott. Nu lämnar Jori Lehterä NHL och Philadelphia för spel i ryska storklubben SKA St. Petersburg, enligt uppgifter till ryska RIA Novosti.

Jori Lehterä har varit i blåsväder de senaste månaderna. I mars dömdes Philadelphia-spelaren till ett fyra månaders långt villkorligt fängelsestraff för narkotikabrott. 31-åringen ska ha innehaft sex gram kokain och försökt köpa ytterligare ett gram, enligt finska Yle.

31-åringen var i Philadelphias frysbox under i stort sett hela säsongen och skickades i februari ned till AHL för spel i Lehigh Valley.

KAN BLI LAGKAMRAT MED SVENSKTRION

Nu verkar NHL-sejouren vara över för den här gången. Enligt ryska nyhetsbyrån RIA Novosti ska Lehterä var klar för spel i KHL-giganten SKA St. Petersburg till nästa säsong.

Om så skulle bli fallet skulle Lehterä bli lagkamrat med svenskarna Magnus Hellberg, David Rundblad och Lukas Bengtsson.

Under sina fem säsonger i Nordamerika representerade Lehterä St. Louis och Philadelphia. På 307 NHL-matcher noterades 31-åringen för 111 poäng (34+77). Den här säsongen spelade den World Cup-meriterade forwarden endast 27 NHL-matcher med tre poäng (1+2) som facit.

St. Petersburg har inte bekräftat övergången ännu.

Den här artikeln handlar om: