Sök
NHL-målvakten Anders Nilsson säger att han gärna återvänder hem till Luleå.
SHL

NHL-svenskens flört med SHL-klubben: ”Det hade varit jättekul att komma hem”

Han skrev nyligen på ett nytt kontrakt som gör att han stannar i Ottawa Senators i ytterligare två säsonger. Nu går dock Anders Nilsson ut och öppnar för en återkomst till Luleå. 
– Det hade varit jättekul att komma hem till Luleå, säger NHL-målvakten till P4 Norrbotten

Anders Nilsson är hemma i sin hemstad Luleå och har ledighet från hockeyn efter en minst sagt omtumlande säsong.

Han spelade i Vancouver Canucks fram till den 2 januari då han plötsligt trejdades till bottenlaget Ottawa Senators. Trejden fick stor uppmärksamhet då de båda lagen skulle mötas samma kväll.

Den 29-årige målvakten satt och åt lunch med sina lagkamrater när han fick beskedet. Han beskriver sedan dagen som något han kommer att komma ihåg resten av sitt liv.
– Det som kändes konstigast var att gå ut på uppvärmningen i Vancouverbenskydd- och hjälm fast ha Ottawatröja på sig och se före detta alla lagkamrater på andra sidan isen som man ätit lunch med sex timmar tidigare, säger Nilsson i en intervju med P4 Norrbotten. 

ÖPPNAR FÖR ÅTERKOMST TILL MODERKLUBBEN LULEÅ

Svensken presterade bra på sina 24 matcher i den nya klubben och Ottawa var nöjda med honom. För drygt en vecka sedan skrev han på ett nytt kontrakt med klubben som täcker de närmaste två åren.
– Jag är glad över att det blev ett tvåårskontrakt, jag ville ha mer än ett år. Det känns bra att jag fick stanna i Ottawa för både jag och familjen trivdes superbra där, säger han om kontraktet.

Anders Nilsson inledde sin hockeykarriär i Luleå och spelade i klubbens A-lag mellan 2008 och 2011 innan det bar iväg till NHL. Han berättar nu att han gärna skulle vilja återvända till sin moderklubb efter NHL-karriären.
– Absolut, sedan ska väl först och främst Luleå vilja ha mig och jag ska platsa om jag ska komma hit och spela. Det är klart att de tankarna finns eftersom vi har barn som går på dagis här hemma. Vi har ju även hus här och Luleå är alltid hemma för oss. Det hade varit jättekul att komma hem till Luleå en dag men då ska ju intresset vara ömsesidigt också, säger Nilsson.

Den här artikeln handlar om: