Sök
181115 Skellefteås Bud Holloway jublar efter hans andra mål under ishockeymatchen i SHL mellan Skellefteå och Malmö Redhawks den 15 november 2018 i Skellefteå. …
utland

KLART: Här spelar Bud Holloway nästa säsong

Bud Holloway lämnade Skellefteå efter kvartsfinaluttåget mot Djurgården. Nu har kanadensaren gjort klart med ny klubb. Nästa säsong spelar han i österrikiska Red Bull Salzburg.

Efter att säsongen tog slut för Skellefteå AIK i och med kvartsfinalförlusten mot Djurgården stod Bud Holloway utan kontrakt. Kanadensaren såg gärna sin framtid i Västerbotten, men av skattetekniska skäl var 31-åringen tvungen att befinna sig utanför Sveriges gränser i sex månader, vilket ställde till det för både honom och klubben.

VANN POÄNGLIGAN I SHL

Nu har Holloway hittat en ny klubb. Under torsdagen meddelade österrikiska Red Bull Salzburg att forwarden skrivit på för klubben.
– Jag ser framemot möjligheten att spela i Salzburg och att få vara en del av laget. Jag tror att vi delar samma passion för att vinna och det är väldigt viktigt för mig. Jag känner inte någon spelare i laget, men jag ser framemot att träffa dem, säger han till klubbens hemsida.

Under sina sex säsonger i SHL stod kanadensaren för 223 poäng (81+42) på 280 matcher. Säsongen 2012/13 noterades Holloway för 71 poäng (20+51) på 55 matcher och vann således SHL:s poängliga.

Holloway vann två SM-guld med Skellefteå (2013 och 2014) under sin tid i Västerbotten.

Den här artikeln handlar om: