Sök
190326 Växjös målvakt Jesper Eliasson inför kvartsfinal 3 i SM-slutspelet i ishockey mellan Luleå och Växjö den 26 mars 2019 i Luleå. 
Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN / Cop 159 …
Växjö Lakers HC

Bekräftat: JVM-aktuelle målvakten lånas ut till Hockeyallsvenskan

Han spelade i både U19- och U20-landslaget den gångna säsongen. Nästa säsong kommer Växjötalangen Jesper Eliasson att vakta Almtunas mål i Hockeyallsvenskan.

Altmuna plockar in ett spännande målvaktsnamn i truppen till kommande säsong. I dag blev det klart att juniorlandslagsmannen Jesper Eliasson lånas in från Växjö för att vakta Uppsalalaget kasse nästa säsong.
– Det ska bli kul att få komma till Almtuna och få spela lite i HockeyAllsvenskan. Det är en extremt bra möjlighet och utmaning för mig att kliva upp från J20 till seniorhockeyn och förbereda mig inför vad som kommer i min vidare karriär, säger Eliasson till klubbens hemsida.

JVM-AKTUELL

Den av Detroit draftade målvakten, som vann brons i U18-VM med Småkronrona 2018, spenderade i stort sett hela den gångna säsongen i Växjös J20-lag. Där noterades den 19-årige talangen för en räddningsprocent på 91,9 och släppte in 2,43 mål per match.

Eliasson var även utlånad till Oskarshamn under en kort sejour för att ersätta JVM-flyktande Adam Åhman. Den kommande säsongen är Eliasson själv ett av de aktuella målvaktsnamnen till Tomas Monténs JVM-trupp.
– Jesper är en placeringssäker målvakt som ofta räddar på ett så enkelt och säkert sätt som situationen tillåter. I de spelande delarna av målvaktsspelet är Jesper taktiskt medveten, säger målvaktstränaren Sebastian Jonsson.

Växjö erhåller sig fortfarande rättigheten att plocka hem Eliasson om något oförutsett skulle hända.

Den här artikeln handlar om: