Sök
SHL

Uppgifter: Trots SHL-avancemanget – Leksands IF gör mångmiljonförlust

Leksands IF gick mirakulöst upp till SHL efter att ha besegrat Mora i direktkvalet. Trots det kommer föreningen att göra en förlust på 6-7 miljoner kronor enligt Hockeypuls

Igår redovisade Luleå Hockey en jättevinst på 17 miljoner kronor efter att ha gått till semifinal på herrsidan och vunnit SM-guld med damlaget. Samma positiva vindar blåser dock inte överallt. Leksands IF uppges istället presentera en mångmiljonförlust trots att klubben gick upp till högsta serien.

Leksand avslutade årets säsong på ett fantastisk sätt och tog sig till SHL-kval efter att ha klättrat upp ur botten av HockeyAllsvenskan. Där blev det också en seger i direktkvalet mot värsta rivalen Mora och Leksand gick sensationellt upp till SHL.

Avancemang till högsta serien innebär ofta pengaregn över klubben men enligt uppgifter till Hockeypuls kommer Leksands IF att presentera en förlust på 6-7 miljoner kronor på årsmötet som hålls i slutet av juni. Detta i väntan på att SHL-pengarna ska trilla in.

SER POSITIVT PÅ FRAMTIDEN

Klubbnes VD Andreas Hedbom vill dock inte kommentera uppgifterna om en  mångmiljonförlust.
– Vi redovisar minusresultat, men jag vill inte gå in på några siffror, säger han till Hockeypuls.

Pengarna från SHL-avancemanget räknas inte med i detta verksamhetsåret. När det tillskottet väl kommer så förväntas klubben kunna redovisa mycket bättre siffror och Hedbom ser positivt på framtiden.
– Det känns extremt bra. Vi ser med tillförsikt framåt. Jag tycker att det känns väldigt spännande inför framtiden. Det är mycket positivt runt klubben och ett fantastiskt drag med återkomsten i SHL och alla kringarrangemang i samband med vårt 100-årsjubileum.

Den här artikeln handlar om: