Sök
181222 Martin Necas #18 of the Czech Republic during the U20 ice hockey game between Czech Republic and USA on December 22, 2018 in Langley. …
Nyheter

Svenskarna poänglösa när Checkers tog finalkommando

Charlotte Checkers har vänt på Calder Cup-finalen mot Chicago Wolves. I natt kunde Checkers vinna med 4–1 och således ta en 2–1-ledning i matchserien. Ingen svensk skrev in sig i poängprotokollet.

Efter att ha förlorat den första Calder Cup-finalen med 3–4 så har Charlotte Checkers, med svenske Jesper Sellgren i laget, vänt på finalsteken. Checkers vann först match två hemma i Charlotte innan man i natt kunde besegra Wolves med 4–1 på bortais.

För andra matchen i rad stod Tobias Lindberg utanför Chicagos matchtrupp på grund av skada. Oscar Dansk fick återigen chansen mellan Chicagos stolpar och räddade 22 av 25 skott i matchen. Charlottes svenske back Jesper Sellgren lämnade isen poänglös.

Stortalangerna Martin Necas och Jake Bean stod för ett mål och ett assist vardera, medan Tomas Jurco noterades för två assist i segermatchen. Chicagos tröstmål gjordes av Brooks Macek i den tredje perioden.

Nästa match i finalserien spelas redan under natten till fredag.

Den här artikeln handlar om: