Sök
190203 Ishockey, NHL Feb 2, 2019; Toronto, Ontario, CAN; Toronto Maple Leafs defenceman Nikita Zaitsev (22) collides with Pittsburgh Penguins forward Dominik Simon (12) in the third period at Scotiabank Arena. Mandatory Credit: Dan Hamilton-USA TODAY Sports …
Vancouver

Bad om att bli borttrejdad – här kan ryske VM-backen hamna

Nikita Zaitsev omgärdas av flyttrykten efter en jobbig säsong i Toronto. Nu uppges den ryske VM-backen kunna bli lagkamrat med Elias Pettersson i Vancouver Canucks.

Efter en tuff säsong, med bara 14 poäng (3+11) på 81 matcher kom förra veckan uppgifterna att Nikita Zaitsev kunde trejdas bort från Toronto. Elliotte Friedman brejkade nyheten, och enligt TSN:s expert Bob McKenzie var det på den ryske backens egna initiativ.

Spekulationerna var Zaitsev, som stod för 36 poäng under sin rookiesäsong i ligan, kommer att hamna har varit i full rullning sedan dess. Nu kommer uppgifer från Friedman om att Vancouver har goda chanser att landa den högerskjutande backen.

FEM ÅR KVAR PÅ KONTRAKTET

På en skala ett till fem menade Friedman att det var en fyra i trovärdighet att Canucks var på jakt den ryske VM-backen. Friedman ville inte garantera att någon trejd skulle ske, men tanke på Zaitsevs lönetaksträff (4,5 miljoner dollar) och Vancouvers stora löneutrymme kan Zaitsev vara en god matchning på den kanadensiska västkusten.

Zaitsev har fem år kvar på sitt nuvarande kontrakt, och med restricted free agents som Mitch Marner som ska ha nya kontrakt skulle Toronto må bra av att frigöra lite lönetaksutrymme.

Den här artikeln handlar om: