Sök
Nicklas Grossmann.
Södertälje SK

Gjorde nästan 600 NHL-matcher – nu lägger backbjässen av

Nicklas Grossmann tvingas sluta spela ishockey. I stället kommer han jobba i Södertäljes juniorverksamhet.
–  Vi har lagt upp en plan för att få mig helt frisk och sedan kommer jag gå in i en roll på junior- och utvecklingssidan, säger han till SSK:s hemsida.

Efter 592 NHL-matcher, två VM, 60 SHL-matcher och 77 i HockeyAllsvenskan lägger Nicklas Grossmann av som spelare. De ryggproblem han har gör det omöjligt för honom att fortsätta spela.

Det blev bara 28 matcher förra säsongen och det blev det sista han gjorde som spelare.
– Jag och lagläkarna har pratat veckovis och jag försökt att lägga upp en plan här under hela sommaren för att bli helt återställd och kapabel att kunna utföra den idrott jag älskar. Det har tyvärr inte gått och för en vecka sedan ungefär tog jag beslutet att det är färdigspelat för min del. Det var ett tufft beslut att ta. Ishockeyn har varit en del av ens liv dygnet runt under en lång tid, men samtidigt känner jag mig optimistisk och taggad inför framtiden, säger Nicklas Grossmann.

”SER FRAM EMOT UTMANINGEN”

Nu kommer han i stället kliva in i klubbens juniorverksamhet.
– Vi har lagt upp en plan för att få mig helt frisk och sedan kommer jag gå in i en roll på junior- och utvecklingssidan. Nu stänger man en dörr till den spelande karriären, men öppnar en annan. Jag ser verkligen fram emot utmaningen och få jobba med en kille som Stefan (Gustafsson) och börja min resa på en annan nivå i klubben. Det ska bli häftigt och jag ser fram emot det.

34-åringen kom hem till Södertälje för två säsonger sedan och skrev då på ett treårskontrakt – men nu bryts alltså det i förtid.

Den här artikeln handlar om: