Sök
Nick Ebert
SHL

Klubben bekräftar: Stjärnbacken lämnar

Häromdagen kom uppgifter från SvenskaFans som placerade Nick Ebert i Ottawa. Nu bekräftar Örebro att backen lämnar för NHL-spel.
– Han har betytt väldigt mycket för oss under sin tid här, men jag unnar verkligen honom den här chansen, säger sportchef Niklas Johansson.

25-årige Nick Ebert var den gångna säsongen en av SHL:s allra bästa backar, och sköt elva mål samt spelade fram till 22. Egentligen har backen kontrakt även över kommande säsong men nu ska han alltså flytta till Nordamerika för att försöka slå sig in i NHL. Enligt uppgifter ska Ottawa bli ny klubbadress men det är inget Örebro går ut med.

De nöjer sig med att konstatera att amerikanen lämnar.
– Alltid tråkigt att tappa en toppspelare som Nick. Han har betytt väldigt mycket för oss under sin tid här, men jag unnar verkligen honom den här chansen. Nick har haft intresse från NHL under en längre tid, så det här kommer inte som någon överraskning. Vi har haft en bra dialog och Nick har varit väldigt proffsig i hela precessen. Jag vill tacka Nick för hans tid hos oss och önska honom stort lycka till, säger Örebros sportchef Niklas Johansson.

DRAFTADES SIST AV ALLA

Nick Ebert har aldrig spelat i NHL men valdes faktiskt sist av alla i draften 2012 av Los Angeles Kings. Sedan dess har han gjort 157 framträdanden i farmarligan men alltså inget i NHL.

Örebro har också tappat Rodrigo Abols till NHL. Han är klar för Florida Panthers.

Den här artikeln handlar om: