Sök
Mattias Janmark.
Nyheter

NHL-svensken förlänger – kan testa öppna marknaden nästa sommar

Mattias Janmark blir Dallas Stars trogen. Efter en tung säsong, med bara sex mål i grundserien, får 26-åringen spela vidare med precis samma sorts kontrakt som han hade under den gångna säsongen.

19 mål i fjol – bara sex den här säsongen. Mattias Janmark hade inget flyt under sin fjärde säsong med Dallas Stars. Han stannade på 25 poäng på 81 matcher, hans hittills lägsta poängtotal i NHL.

Nu får stockholmaren chansen till revansch kommande säsong. I natt tillkännagav Dallas Stars att klubben förlängt Janmarks kontrakt med ytterligare ett år. Och han får exakt samma upplägg som i sitt förra kontrakt med klubben, en lönetaksträff på 2,3 miljoner dollar.

Det är ett kontrakt som kan göra 26-åringen till unrestricted free agent nästa sommar. Det innebär att han kan gå ut på öppna marknaden om inte Dallas förlänger hans kontrakt innan 1 juli 2020.

TREJDAD FRÅN DETROIT

Mattias Janmark draftades ursprungligen av Detroit Red Wings i tredje rundan 2013. Han rättigheter trejdades sedan till Dallas Stars tillsammans med landsmannen Mattias Bäckman mot forwarden Erik Cole 2015. Samma höst flyttade han från Göteborg till Dallas och slog sig omedelbart in i NHL.

Säsongen 2016/17 spelade Janmark inte en enda match efter att ha drabbats av knäproblem. Han gjorde en stark comeback i fjol med personbästa 19 mål och 34 poäng innan han var med och ledde Tre Kronor till VM-guld i Köpenhamn. Detta efter att ha bildat en giftig toppkedja med Mika Zibanejad och Rickard Rakell.

På 235 NHL-matcher har Mattias Janmark stått för 40 mål och 88 poäng.

Den här artikeln handlar om: