Sök
Kristian Näkyvä och Mathias Bromé
SHL

Flykten från Örebro fortsätter – ytterligare två spelare nära NHL

Rodrigo Abols lämnar för Florida och Nick Ebert för Ottawa. Nu avslöjar SvenskaFans att två Örebrospelare till kan lämna för NHL.

Lägger vi till Jhonas Enroth och Aaron Palushaj också så går det att konstatera att Örebro tappat i princip alla stjärnspelare de hade under förra säsongen. Den defensive backpjäsen Linus Arnesson har dessutom lämnat för Färjestad.

Nu kan två spelare till dra, för att testa lyckan i Nordamerika. Enligt SvenskaFans är backen Kristian Näkyvä nämligen nära spel med Edmonton. Och nyförvärvet från Mora, Mathias Bromé, är på väg till Chicago innan han ens hunnit debutera i Örebro. I Blackhawks återförenas han i så fall med tränarduon Jeremy Colliton och Tomas Mitell, som coachade Bromé i Mora. Förra sommaren värvade Chicago en annan tidigare Moraspelare: Jacob Nilsson.

Sportchefen Niklas Johansson får onekligen jobba om han ska kunna ställa ett slagkraftigt lag på benen till hösten.

Den här artikeln handlar om: