Sök
181208 Timrås målvakt Niklas Svedberg under ishockeymatchen i SHL mellan Brynäs och Timrå den 8 december 2018 i Gävle. Foto: Tobias Sterner / BILDBYRÅN / Cop 254 …
SHL

Återvänder efter 13 år – blir Adam Reideborns ersättare

Djurgården tappade sin förstamålvakt Adam Reideborn till KHL. Nu har klubben gjort klart med hans ersättare. Från degraderade Timrå hämtar klubben in Niklas Svedberg.

Djurgården har drabbats av ett par tunga förluster på spelarsidan efter förra säsongens finalplats. Den allra tyngsta av dem var att man tappade sin förstamålvakt, Honken Trophy-vinnaren Adam Reideborn, till KHL och Ak Bars Kazan.

Under fredagen presenterade klubben hans ersättare. Det är stockholmaren Niklas Svedberg som återvänder till klubben efter 13 år.

ÅKTE UR SHL

Säsongen 2006/07 lämnade den nu 29-årige målvakten Djurgårdens juniorverksamhet och flyttade till Örnsköldsvik och Modo. Sedan dess har han vunnit SM-guld med Brynäs och hunnit med spel i både Nordamerika – bland annat i form av 1 9 matcher med Boston Bruins – och Ryssland innan han inför förra säsongen värvades till Timrå.

I Medelpad blev det 35 matcher i grundserien och en räddningsprocent på 88,9 för SHL-jumbon. I kvalet mot IK Oskarshamn, där Timrå förlorade sin SHL-plats, stod han sex matcher och stoppade 89 procent av skotten.

Kontraktet med Djurgården är skrivet på en säsong.

https://twitter.com/DIFHockeyse/status/1136975711879737344

Den här artikeln handlar om: