Sök
110406 Ishockey, Kval till Elitserien, Södertälje – Mora: Riku Helenius, målvakt, Södertälje. © Bildbyrån – 43243 …
utland

Förre SHL-målvakten kallas in som nödlösning

Den förre SSK-målvakten Riku Helenius har gjort klart med en ny klubb. Han kommer spela för finska Jyp fram till november.

2010 lånades målvakten Riku Helenius in till Södertälje från Tampa Bay och lyckades hålla kvar kringelstadens stolthet i SHL, eller elitserien som det hette på den tiden. Säsongen efter blev dock inte lika framgångsrik. Förutom att han åkte fast för rattfylla var han också med och åkte ur finrummet med SSK.

Efter tiden i Sverige har han hunnit med svängar i Jyp (där han blev mästare 2012), spel i Nordamerika och i KHL med Jokerit. De senaste två säsongerna har han spelat för Ilves, dit han kom från Kalpa. Nu är han klar för en återkomst till Jyp där han ska ersätta skadade Markus Ruusu i dennes skadefrånvaro.

Kontraktet gäller fram till november.

Den här artikeln handlar om: