Sök
Saab Arena.
SDHL

Linköping hämtar forward från collegeligan

Linköping meddelar idag att de förstärkt sin trupp inför nästa säsong med forwarden Saana Valkama som närmast kommer från fyra säsongers collegespel i USA.

Saana Valkama har spelat tre VM för Finland genom karriären. Hon var dock inte med senast när det blev silver. 24-åringen lämnade Ilves 2015 för spel med University of Vermont där hon på fyra säsonger gjort totalt 64 poäng på 135 matcher.

24-åringen vänder nu tillbaka till Europa och nu väntar spel för Linköping i SDHL.
— Saana är en offensivt producerande spelare som vi ser kommer ta en stor roll hos oss den kommande säsongen. Hon har goda erfarenheter av spel på hög nivå i collegeligan men också internationellt med det finska landslaget, säger Josef Nilsson som är General Manager i LHC till klubbens hemsida.

Den här artikeln handlar om: