Sök
181111 Ishockey, Karjala Cup, Finland – Sverige: Jesper Sellgren #23, SWE during the Ice Hockey, Euro Hockey Tour game Finland – Sweden game at the Hartwall Arena 11. November 2018 in Helsinki, Finland. (Tomi Hänninen/Newspix24) …
Nyheter

Svensken målskytt i vändningen – nu är de en seger ifrån Calder Cup-titeln

Carolinas farmarlag Charlotte Checkers går mot Calder Cup-titeln. De leder med 3-1 i matcher efter en 5-3-vinst i natt. Jesper Sellgren gjorde ett mål.

Vegas farmarlag, Chicago Wolves, ledde nattens match med 3-1 när det bara återstod en minut av den andra perioden. Då reducerade Martin Necas till 3-2 och gav Charlotte häng inför slutakten.

Väl där tog det bara 32 sekunder innan Nicolas Roy överlistade Oscar Dansk och gjorde 3-3. 12:52 in i perioden fullbordade sedan Aleksi Saarela vändningen genom att göra 4-3. 5-3 kom sedan från Roy i tom kasse.

SELLGREN MÅLSKYTT

Charlotte Checkers svensk, Jesper Sellgren, hade också en stor del i nattens vinst. Han gjorde nämligen Checkers första mål i matchen och sköt därmed sitt tredje mål i slutspelet. Sellgren spelar på ett tryoutkontrakt under slutspelet men har redan nu säkrat ett NHL-kontrakt med Carolina till hösten.

Han har gjort 3+1 på tio matcher sedan han anslöt till Nordamerika och kan natten till söndag få fira en Calder Cup-titel. De leder alltså med 3-1 i matcher i finalserien.

 

Den här artikeln handlar om: