Sök
Nyheter
MJÖRNBERG: Det är många som jublar över det sorgliga beskedet

Beskedet att IK Pantern på grund av sin havererade ekonomi är tvungna att begära sig själva i konkurs som kom under fredagen är väldigt sorgligt. Ändå är det förmodligen ganska många som jublar.

Kanske var Stephan Lundh det sämsta som kunde hända IK Pantern.

Ni minns hur han inför säsongen 14/15 tog över ett gäng som säsongen innan varit snubblande nära att åka ur Hockeyettan och fick dem att prestera så väl som grupp att han rattade dem hela vägen upp i Hockeyallsvenskan (fyra lag gick visserligen upp det året, men IKP kom ändå trea i kvalserien och tog bland annat sju poäng fler än Södertälje).

Sedan dess har Hockeyallsvenskan, trots några riktigt fina resultat, mest handlat om kaos och konstiga turer kring Malmö-klubben utan fans och publik. Dessutom med en sladdande ekonomi som nu blir slutet för klubbens sejour i eliten.

Det är naturligtvis bara bullshit att föra det resonemanget kring Stephan Lundh. Det han gjorde med IK Pantern är vad hela den svenska idrottsrörelsen drömmer om och bygger på. Men hade det inte varit för Hockeyallsvenskan hade det förmodligen inte gått så snett att klubben tvingats begära sig i konkurs.

Det är så klart väldigt sorgligt när en klubb går i konkurs. Det går inte att säga något annat.

Ingen vill såklart IK Pantern något ont. Ändå är det många som sett till den egna saken i tysthet jublar över beskedet.

Supportrar till 13 andra lag i Hockeyallsvenskan som ansett att Pantern inte färgat ett dyft gjorde det redan när föreningen klargjorde att de inte skulle klara elitlicensen för spel i landets näst högsta serie.

Nu jublar även Hanviken som får ta Panterns plats i ettan. Nu jublar Tranås och Gripen som slipper byta serie och får stanna kvar i de serier där de själva vill spela. Nu jublar Vimmerby och Linden som får behålla sina derbyrivaler i sina serier. Nu jublar elva kassörer i söderserieklubbarna som ska sälja biljetter till möten med Tranås istället för IK Pantern.

Ingen kan förstås klandra dem.

Det mesta blir ju så mycket smidigare av det faktum att IK Pantern inte ska knölas in i Hockeyettan.

För rent krasst blir det ju så att Hanviken (som stod näst på tur som bästa trea från kvalserierna till Hockeyettan) rakt av tar Almtunas plats (de ersätter ju Pantern i Hockeyallsvenskan) i den östra serien och sen är det bra med det.

Ingen behöver byta serie.

I alla fall inte förrän granskningarna av ekonomi inför elitlicensen är klara…

Den här artikeln handlar om: