Sök
Stefan Lassen
Nyheter

VM-backen förlänger – och får jobb på marknadsavdelningen

Almtuna har förlängt med en ny viktig kugge. Stefan Lassen blir kvar i klubben, både som spelare och anställd på kansliet.
– Jag är jättenöjd med att ha skrivit på för ett år till. Jag tror på klubben och föreningen, säger han.

Stefan Lassen har spelat tio VM-turneringar för Danmark och har femte flest landskamper genom tiderna i den danska tröjan. Efter det nyligen avslutade världsmästerskapet lade han emellertid av i landslaget.

Klubblagskarriären går dock vidare. Nu förlänger den rutinerade backen med Almtuna. Han hade förlängt sitt kontrakt med Almtuna redan innan säsongen tog slut även om det inte hade hunnit offentliggöras, skriver de på sin sajt. När klubben åkte ut bröts kontraktet men efter att ha fått en ny chans i HockeyAllsvenskan har de nu enats om ett nytt avtal.

FÅR DUBBLA ROLLER

Stefan Lassen kommer inte bara vara spelare i Almtuna nästa säsong. Han har även fått jobb på klubbens marknadsavdelning.
– Stefan kommer vid sidan av hockey att jobba på kansliet ihop med personalen där för att hjälpa till med vad som krävs för att stärka organisationen. Han skall främst vara inriktad mot marknadssidan. Kul att vi rott denna lösning iland och vi tror verkligen att Stefan kan hjälpa oss både på planen och utanför, säger vice ordförande  Niklas Sjölund.

33-åringen var lagkapten för Pelicans i den finska högstaligan så sent som säsongen 17/18 och övervägde sedan att sluta med hockey av familjeskäl. Han fick dock kontrakt av Almtuna och kunde då flytta hem till familjen och deras hus i Hallstavik. Det blev fem poäng på 51 matcher i HockeyAllsvenskan för den defensive backen.

Den här artikeln handlar om: