Sök
Jesper Sellgren kan titulera sig Calder Cup-mästare.
Nyheter

Åkte ut i semifinal – men nu är Luleåbacken mästare

De har suttit i förarsätet från start till mål under hela säsongen. Inatt blev Charlotte Checkers, med Jesper Sellgren i laget, Calder Cup-mästare för första gången. Detta sedan de besegrat Chicago Wolves med 4-1 i matcher och 5-3 inatt.

Charlotte skrapade ihop hela 110 poäng i grundserien och vann därmed hela AHL åtta poäng före Syracuse. I slutspelet har de sedan fortsatt segertåget och Providence, Hershey och ex-mästarna Toronto har i tur och ordning eliminerats på vägen till final.

Efter att ha förlorat den första finalen mot Chicago har det sedan blivit fyra raka segrar för Checkers. Inatt höll de hela tiden Chicago bakom sig genom att ligga före i målprotokollet. Med drygt tre minuter kvar reducerade Gage Quinney till 3-2.Wolves plockade sedan ut Oscar Dansk i jakt på kvittering, men då kunde Andrew Poturalski göra sitt andra mål för matchen.

Chicago reducerade ytterligare en gång, men samma scenario upprepade sig gällande satsningen med sex man och med 16 sekunder kvar kunde Zach Nastasiuk skicka in 5-3 i öppen kasse och saken var klar.

I Charlotte spelar svensken Jesper Sellgren, som efter att säsongen med Luleå tagit slut i semifinal, åkte över till Nordamerika. Han gjorde tre mål och en assist i slutspelet. I Chicago vaktade Oscar Dansk målet, men han fick alltså se sig besegrad.

https://twitter.com/CheckersHockey/status/1137581691080531968

Den här artikeln handlar om: