Sök
Jesper Boqvist
SHL

Brynäs nya smäll: Genombrottsforwarden åker över till Nordamerika

Enligt MrMadhawk är det nu klart. Jesper Boqvist har som väntat bestämt sig för att försöka slå sig in i NHL till hösten.

Jesper Boqvist var en av få Brynässpelare som nådde upp till en bra nivå under säsongen. Förstaårssenioren fick ett stort genombrott och gjorde 35 poäng i SHL. Därför kommer dagens uppgifter om att han bestämt sig för att satsa på NHL till hösten knappast som en chock.

Det är MrMadhawk som skriver att Boqvist kommer skriva på ett rookiekontrakt med New Jersey Devils för att försöka slå sig in i laget. Skulle han misslyckas får han dock återvända till Brynäs igen, om han vill.

Parterna ska vara nära att komma överens om ett nytt kontrakt.

Sedan tidigare har Brynäs tappat Joel Kellman till NHL och stjärnbackarna Simon Bertilsson och Ryan Gunderson till KHL respektive Schweiz.

Den här artikeln handlar om: