Sök
Mattias Johansson
Nyheter

Efter tre säsonger i andra serier: Får ny chans i Hockeyallsvenskan

Mattias Johansson vänder hem till Almtuna igen. Efter tre år i Norge och HockeyEttan återvänder han till moderklubben.
– Det här är en andra chans för alla och det ska vi se till att göra något bra av, säger han.

Säsongen 15/16 spelade Mattias Johansson i HockeyAllsvenskan senast. Då gjorde han fem poäng på 48 matcher i Almtuna. Sen blev det några matcher i Norge för Manglerud innan karriären fortsatte i Arlanda och Enköping i Hockeyettan.

Men nu är Johansson alltså tillbaka i moderklubben igen. Han har skrivit på för ett år med Almtuna.
– Matte är en hemvändare som har varit iväg några säsonger och då varit en ledande spelare i lagen han har representerat. Han har på så vis utvecklat sitt spel med puck och har fått tagit ett stort ansvar på isen, säger vice ordförande Niklas Sjölund till Almtunas sajt.

26-åringen har 23 poäng på 182 allsvenska matcher i klubben. Den gångna säsongen blev det 24 poäng på 40 matcher i ettan.
– Det är kul att vara tillbaka i moderklubben där allt startade och där man har hjärtat. Jag var här och kollade när Almtuna åkte ur och det var sjukt trist. Det här är en andra chans för alla och det ska vi se till att göra något bra av, säger han.

Den här artikeln handlar om: