Sök
André Petersson
SHL

Ryktades till Färjestad – är klar för SHL-konkurrent

Nej, något Färjestad blir det inte för Aaron Irving. Han är klar för Örebro.
– Jag är jätteglad att Aaron väljer att komma till oss, säger sportchef Niklas Johansson.

Det var igår som uppgifterna kom från NWT. Färjestad hade gjort klart med backen Aaron Irving sades det, men det förnekades av sportchefen Peter Jakobsson. Jakobsson talade sanning. Irving är nämligen klar för Örebro och inget annat.

Han kommer närmast från Storhamar där han gjorde 38 poäng på 47 matcher i den norska högstaligan. Den högerskjutande 23-åringen har tidigare varit en flitig poängmakare i både WHL och ECHL, innan flytten till Norge.

”KOMMER BLI EN POSITIV ÖVERRASKNING”

Nu hoppar han upp ännu en nivå och ska, likt Kodie Curran förra säsongen, ta klivet från Norge till SHL.
–  Jag är jätteglad att Aaron väljer att komma till oss. Aaron är en lovande back i helt rätt ålder. Jag har följt Aaron på nära håll och det ska bli väldigt spännanande att se honom i SHL och i vår miljö. Aaron har sina styrkor i det offensiva spelet och han besitter ett fint skott. Jag är övertygad över att Aaron kommer bli en positiv överraskning för många och att vi kan hjälpa honom ta nästa steg i karriären, säger sportchef Niklas Johansson.

Den Nashvilledraftade backen har skrivit på ett tvåårskontrakt med SHL-klubben.

Den här artikeln handlar om: