Sök
181228 Brynäs Alexander Bjurström inför ishockeymatchen i SHL mellan Brynäs och Örebro den 28 december 2018 i Gävle. Foto: Kenta Jönsson / BILDBYRÅN / Cop 210 …
SHL

Talangfulle forwarden byter SHL mot allsvenskan

Almtuna rustar inför nästa säsong i allsvenskan. Idag gjorde de klart med den offensivt skicklige forwarden Alexander Bjurström som hämtas in från Brynäs.

Degraderade Almtuna fick en ny chans i allsvenskan sedan Pantern drog sig ur och Uppsala-klubben håller som bäst på att rusta inför denna andra chans. Senast in är 21-årige Alexander Bjurström som hämtas från Brynäs.
— Alexander Bjurström är en stor talang med en mycket fin teknik, ett bra skott och ett välutvecklat spelsinne, säger klubbrepresentanten Niklas Sjölund till Almtunas hemsida.

TILLHÖRT BRYNÄS SEDAN 2014

Bjurström har tillhört Brynäs organisation sedan 2014 och har spelat 47 SHL-matcher genom åren. Han har i omgångar varit utlånad till Almtuna och har totalt spelat 26 allsvenska matcher med tio (6+4) poäng som facit.

Almtuna, som såg ut att få en rejält stark trupp med Hockeyettanmått mätt, har sedan det stod klart att de skulle spela i allsvenskan förlängt kontrakten med rutinerade Tony Mårtensson och Stefan Lassen, samt lånat in den talangfulle målvakten Jesper Eliasson från Växjö. Dessutom har de bland annat värvat Villiam Haag från just Pantern och Victor Aronsson från Modo.

Kontraktet med Alexander Bjurström är skrivet på ett år.

Den här artikeln handlar om: