Sök
171207 Frölundas assisterande tränare Pär Johansson under ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och Karlskrona den 7 december 2017 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89 …
SHL

HV-tränaren till NHL – tidigare spelaren tar över: ”Vill inte stå i vägen”

HV71 går idag ut med att spelarutvecklaren Pär Johansson lämnar klubben. Han ska istället jobba med samma roll i en NHL-klubb. Ersätter gör den tidigare spelaren Andreas Falk.

Pär Johansson lämnade rollen som assisterande tränare i Frölunda efter förförra säsongen och tog istället en roll som spelarutvecklare i HV71. Men nu lämnar han redan efter en säsong och ska istället jobba med spelarutveckling i en ännu ej namngiven NHL-klubb.
— Pär har fått ett erbjudande om att jobba med utveckling i en NHL-klubb och vi vill inte stå i vägen för Pärs önskan om att ta den chansen och önskar honom lycka till, säger Peter Ekelund, GM i HV71 till klubbens hemsida.

Pär Johansson har tidigare bland annat varit instruktör på Dallas camper. Dessutom har han ett förflutet tillsammans med Chicagos tränare Jeremy Colliton i Mora säsongen 14/15.

Ersätter Johansson som spelarutvecklare gör istället den tidigare SHL-spelaren Andreas Falk. Centern spelade så sent som förra säsongen sex matcher med HV71 innan han blev assisterande tränare i klubbens J20-lag.
— Jag tycker att detta är en intressant och viktig roll som jag ser fram emot att få vara med att utveckla. Att få jobba tillsammans med och coacha unga talangfulla spelare som är i början av sin framtida hockeykarriär är väldigt inspirerande, säger Falk om sin nya roll.

Den här artikeln handlar om: