Sök
Nyheter
MJÖRNBERG: En riktig chans för trotjänaren att briljera

Jakten på en ny målvakt pågick länge och så väl etablerade som lite mindre beprövade namn diskuterades. Men när Tranås tillslut landade en lovande yngling kan det inte betraktas som så mycket annat än en salut till en trotjänare.

Det har varit mycket snack om vem som ska ersätta Fredrik Bergvik i Tranås inför kommande säsong. Sportchefen Stefan Fransson har varit och ryckt i Emil Jidskog med förhoppningen att få hem den egna produkten och det har fladdrat förbi ett gäng andra namn som det aldrig riktigt blivit något med.

Idag presenterades så klubbens andra målvakt. Det blir talangfulle Rögle-produkten Isak Ragnevad (19) som drar på sig Tranås-tröjan till hösten.

Det signalerar en sak. Fransson, tränaren Karl Helmersson och ledarstaben i Tranås har det största av förtroende för trotjänaren Victor Johnson (27).

Det är lätt att glömma efter att Fredrik Bergvik fick merparten av starterna i kvalet och sedermera också flyttade vidare till Södertälje för allsvenskt spel till kommande höst, men Johnson delade långa stunder broderligt på speltiden i vintras och gjorde det riktigt bra.

Men framförallt var han hel.

Och när Victor Johnson är hel är han en riktigt bra målvakt med Hockeyettan-mått mätt.

Att Tranås nu väljer att signa upp Isak Ragnevad som sin andre keeper kan jag inte se som något annat än som en stor komplimang till trotjänaren som redan är på plats. Man litar fullt på hans kapacitet och att skadeproblematiken som präglat flera av hans tidigare säsonger i klubben är finito.

Inget ont om Ragnevad naturligtvis. Det är en talang som säkerligen har en gnistrande framtid för sig och som kommer kunna dra stor nytta av att göra en säsong i en satsande klubb på frammarsch så som Tranås är. Men han har totalt bara gjort en ynklig seniormatch (med bedrövlig statistik) för Västervik i Hockeyallsvenskan. Han ska lära lika mycket som bära. Där finns ingen rutin alls att luta sig tillbaka mot.

Rutin som Johnson har och nu kommer han inte bara få axla ett stort ansvar mellan stolparna i ett av Hockeyettans mest aggressivt framrusande lag. Han kommer också få vara en trygghet och lite läromästare åt sin unga kollega.

Det är ett stort ansvar han får möjligheten att ta i Tranås jakt på ny kvalseriegunst.

Det är en riktig chans för trotjänaren att briljera. På riktigt.

Den här artikeln handlar om: