Sök
Pär Johansson.
Nyheter

Berättar om nya NHL-jobbet – och avslöjar vilken klubb

Tidigare idag stod det klart att tränaren Pär Johansson lämnar sin roll som spelarutvecklare i HV71 och tar sig an samma roll i en NHL-klubb. För hockeysverige.se berättar 38-åringen att det är Dallas som är den nya arbetsgivaren.
— Man vill komma så högt upp som möjligt i den rollen man provar på och det känns inte som man kan komma mycket högre än att få jobba med de allra bästa.

Det blev bara en säsong i HV71 som spelarutvecklare för Pär Johansson. Nu lämnar han för samma roll Dallas Stars.
— Det är redan två stycken anställda och jag är den tredje i staben. Jag kommer vara ansvarig för de europeiska prospecten och kommer bo kvar i Sverige, berättar han för hockeysverige.se.

KOMMER VARA OFTA I USA

Han kommer dock vara över ofta i USA, både i NHL-klubben och farmarlaget Texas Stars som har sin bas i Austin.
— Upplägget innan har varit att deras development-killar har flugit över hit och åkt runt och besökt alla spelarna. De har tittat på deras matcher via nätet från USA. De har väl känt att de ville göra en större satsning på de europeiska spelarna också. Så jag vänder på det jobbet, jag är här och följer dom. Sen flyger jag över till USA för att hjälpa de andra.

Pär Johansson har tidigare varit med som instruktör på Dallas camper. Men nu blir han alltså anställd av klubben.
— För mig är detta ett fantastiskt tillfälle att lära mig om den sidan och en bra fot in i en bra verksamhet.

Hur gick tankarna när du fick erbjudandet?
— Jag har fått lite andra erbjudanden under våren, tränarjobb på diverse ställen. Men jag har känt att jag har velat jobba med utveckling och jag trivs väldigt bra i HV. Men när de (Dallas) ringde så kände jag att det var det jag ville jobba med precis nu och så högt upp man kan komma.
— Jag funderade inte jättelänge. En sån här chans får man kanske inte så väldigt ofta. Tittar man på de andra development-coacherna som jobbar åt de andra klubbarna nu så är det inte ens en handfull av de 100 som finns som inte har spelat i NHL.

BOR KVAR I JÖNKÖPING

Trots ett år kvar på kontraktet med HV71, så var det inga problem. Johansson berättar att klubben var mycket tillmötesgående när han fick den här möjligheten. Han kommer dessutom bo kvar i Jönköping. I alla fall till en början.
— Det är väldigt nära och bra till de spelarna som finns på listan redan nu. Jacob Peterson spelar i Frölunda, (Fredrik) Karlström spelar i Växjö, Oskar Bäck spelar i Färjestad och Albin Eriksson i Skellefteå, det är väl inte direkt grannbyn skrattar han innan han fortsätter:
(Jakob) Stenqvist spelar i Ässät. Det går att köra till tre av dem härifrån. Sen får vi se, det är draft om någon vecka och då kanske det ramlar in någon mer.

Den här artikeln handlar om: