Sök
Spencer Foo
OS 2022

NHL-meriterade forwarden lämnar Nordamerika – vill spela OS för Kina

Spencer Foo har gjort fyra NHL-matcher för Calgary. Nu lämnar den tidigare hajpade spelaren för Kunlun Red Star i KHL, enligt Elliotte Friedman.

Efter att ha varit en superstjärna på collegenivå var det en rejäl dragkamp bland NHL-klubbarna när den odraftade Spencer Foo skulle välja klubb. Valet föll på Calgary men där har det inte gått så bra för 25-åringen. Det blev två mål på fyra NHL-matcher och och 77 poäng på 129 AHL-matcher.

Nu uppger Elliotte Friedman på Sportsnet att Foo lämnar Nordamerika. Han är klar för det kinesiska KHL-laget Kunlun Red Star. Foo har kinesiskt påbrå och den här övergången gör att han kan få spela OS i Kina, för Kina, 2022.

Elliotte Friedman skriver att chansen till det finns och enligt andra uppgifter behöver Foo bo i Kina i två år för att få spela landslagshockey med landet.

Kina är direktkvalificerade till både herrarnas och damernas OS-turneringar 2022.

Den här artikeln handlar om: