Sök
Anton Blidh spelar i Bostons farmarlag och berättar om hur det är att följa Stanley Cup-finalen från sidan.
Nyheter

AHL-svensken följer finalen från sidan: ”Kommer gå bananas”

I natt spelas den sjunde och avgörande finalen mellan Boston Bruins och St. Louis Blues. Kajsa Kalméus träffar Anton Blidh som spelar i Bostons farmarlag. Han följer Stanley Cup-finalen från sidan och berättar hur det är och hur staden kommer att reagera vid en eventuell seger. 
– De kommer att gå bananas. Det kan bli bra tryck, Boston är ju en bra sportstad, säger han. 

Anton Blidh har spenderat de fyra senaste åren i Nordamerika och är assisterande kapten i Bostons farmarlag, Providence Bruins. Nu får han uppleva en Stanley Cup-final på nära håll då han har fått möjligheten att följa med NHL-laget Boston under den sista delen av slutspelet.

Han berättar om hur det är att följa finalserien från sidan samt hur han och de andra AHL-spelarna får känna sig som en del av det hela. Det blir även snack om hans nya tvåårskontrakt med Boston, beslutet att stanna i Nordamerika, saknaden av kebabpizza och drömmen om att bli ordinarie i NHL.

Se hela intervjun nedan:

Den här artikeln handlar om: