Sök
Emil Pettersson.
Växjö Lakers HC

UPPGIFTER: Storebror Pettersson nära SHL-återkomst

Han gjorde stor succé när han spelade i SHL med Växjö senast. Nu ser Emil Pettersson ut att närma sig en återkomst till Lakers. Detta enligt minhockey.se.

När Emil Pettersson gick till Växjö Lakers från Skellefteå AIK mitt under säsongen 2016/17 och gjorde stor succé. Han snittade nästan en poäng per match med 26 poäng på 27 matcher i Växjötröjan.

Efter att ha spenderat de två senaste säsongerna i AHL så uppges 24-åringen nu återvända till Växjö Lakers. Detta enligt uppgifter till minhockey.se.

STARK POÄNGPRODUKTION I AHL

Emil, som är storebror till superstjärnan Elias Pettersson, har haft en stabil poängproduktion i AHL. Under sin första säsong i Nordamerika vann han den interna poängligan i Nashville Predators farmarlag Milwaukee Admirals med 46 poäng på 72 matcher.

Under årets säsong låg han också i toppen av den interna poängligan men möjlighet till spel i NHL såg svårt ut då Nashville har många starka forwards. I februari trejdades han till Arizona Coyotes för spel i deras AHL-lag, Tuscon Roadrunners. Han levererade även en del poäng där och hans chans till NHL-spel sågs vara större.

Det är därför lite överraskande ifall han nu väljer att vända hem till SHL. Växjö och deras sportchef Henrik Evertsson, är kända för att landa starka och oväntade värvningar. De mest nyliga exemplen på detta är Kris Versteeg och Jakob Forsbacka Karlsson.

Den här artikeln handlar om: