Sök
Spelarna vill ge Wes McCauley större möjligheter vid videogranskningar.
Nyheter

Här är regelförslagen som kan förändra NHL

Mer videogranskning och att anfallande lag får välja tekningspunkt efter en icing. Det är några av regelförslagen som NHL:s tävlingskommitté lämnat in till ligan inför nästa säsong.

I ett pressmeddelande meddelar NHL:s tävlingskommitté sina förslag till regeländringar till nästa säsong.

Tävlingskommittén vill bland annat se utökade videogranskningsmöjligheter för domarna. Domarna har varit i hetluften de senaste månaderna efter ett par tveksamma beslut på isen, beslut som inte kunnat ändras efter videogranskning. Nu vill kommittén att ligan ska ge domarna större möjligheter att ändra sina beslut på isen efter en granskning.

VILL SE SHL-LIKNANDE REGEL

Man vill också se en liknande regel som i SHL, där spelare som tappat hjälmen tvingas åka och byta. I NHL är det i dagsläget tillåtet att spela vidare trots en tappad hjälm.

Kommittén vill också att anfallande lag ska få välja tekningspunkt efter en icing. Man vill också att det lag som tilldelas ett powerplay ska få välja i vilken tekningscirkel som pucken ska släppas.

En annan regeländring som kommittén hoppas få igenom är att det försvarande laget inte tillåts byta om målvakten väljer att blockera ett skott som kommit från andra sidan planen. Slutligen vill kommittén att ligan ska se över tie break-systemet i grundserien.

I NHL:s tävlingskommitté sitter bland andra superstjärnor som Connor McDavid och John Tavares. Bland de som representerar ligan i detta fall syns bland andra Detroits general manager Steve Yzerman, Nashvilles general manager David Poile och Minnesotas ägare Craig Leopold.

Den här artikeln handlar om: