Sök
Joakim Nordström är laddad inför den sjunde och avgörande finalen som spelas i natt.
Nyheter

Svensken har chans att bli historisk i natt: ”Det blir inte större än så här”

I natt, svensk tid, kommer alltid att avgöras. Efter 82 grundseriematcher och 23 matcher i slutspelet har Joakim Nordström och hans Boston nu bara ett sista hinder kvar, en sjunde och avgörande match. Vid seger kommer Nordström att skriva in sig i historieböckerna. 
– Det blir inte större än så här, säger 27-åringen till hockeysverige.se.

105 matcher. Så mycket har krävts för att Boston Bruins nu ska vara en match från Stanley Cup-segern. I natt spelas den sjunde och helt avgörande i finalserien mot St. Louis Blues.

Joakim Nordström är van vid att vinna. Han har tidigare vunnit JVM-guld, VM-guld och har fått lyfta Stanley Cup-bucklan en gång tidigare med Chicago Blackhawks. Därför kan han bli historisk om det skulle bli Boston som går segrande ur striden. Ingen annan svensk har någonsin vunnit Stanley Cup med två olika klubbar.

Se hela intervjun nedan:

Den här artikeln handlar om: